Schrijven over je passie

Ja, een dezer dagen kwam ik een advies tegen om gewoon een blog te beginnen en te schrijven over je passie. Nou heb ik een blog, of liever gezegd twee, maar die gaan tot nu toe niet over mijn passie of passies. De achtergrond van die blogs, onder andere deze, is meer iets dat ik niet had of heb.

Dus wat is m’n passie, wat zijn m’n passies? Niet makkelijk om daarover te schrijven want er komt zo niet direct iets boven wat m’n passie is. Ja, reizen was m’n passie, andere landen zien, rondreizen met bussen en treinen en zo, dingen zien. Alleen dat zat er de laatste jaren niet in. En ja computers, of eigenlijk meer programmeren of computer inrichten, configureren. Dat programmeren probeer ik zelfs m’n geld mee te verdienen. Alleen doe ik dingen het liefst op mijn manier en tot nu toe heb ik nog geen manier gevonden om dat zodanig te doen dat andere mensen, klanten, daar ook blij mee zijn. En ik lees graag, schrijf graag. Ja, deze blogs en bijvoorbeeld het boek schrijf ik toch graag. Alleen maak ik me zoveel zorgen over geld verdienen dat ik daar niet of nauwelijks aan toekom. Ja, geld heb en had ik graag. En ik weet ook steeds meer waarom ik het niet (meer) heb. Ik had er geen specifieke bedoeling mee, wilde gewoon geld, veel geld. Maar zo langzamerhand heb ik er wel een bedoeling mee, dus het zou nu toch naar me toe moeten komen. En zo langzamerhand probeer ik mijn programmeeractiviteiten ook zodanig te doen dat andere mensen er ook blij mee zouden moeten zijn. Dus het zou allemaal goed moeten komen nu.

Ja, heel veel gelezen over hoe het allemaal werkt. Alleen in de praktijk brengen valt nog niet altijd mee. Wel let ik steeds meer op hoe ik dingen verwoord, niet meer zozeer vanuit behoefte of vanuit ‘niet hebben’ of ‘niet mogelijk’, maar meer vanuit ‘nog niet’ of ‘het komt wel’ en dat laatste natuurlijk zoveel mogelijk vertaald naar het heden en niet in de toekomst.

En sommige dingen lijken inderdaad te werken, en inderdaad op een hele rare manier. Ik heb de laaatste tijd vaak gevisualiseerd dat ik naar Davao zou rijden en terug. En dat was in principe niet mogelijk. Maar wat deed ik vorige week: precies, naar Davao rijden en terug. Nog niet in m’n Mitsubishi Pajero, maar toch, wel met de persoon waar ik het mee wilde doen, met wie ik het had gevisualiseerd. En nee, menselijkerwijs gesproken had ik het niet moeten doen, kon het niet, kan ik het niet betalen.

Maar ik deed het wel en het voelde goed. Dus op de een of andere manier werkt het toch en komt het met dat geld dus ook allemaal wel goed.

Dus ja, dingen gaan beter en dingen als Law of Attraction en Think en Grow Rich werken toch op de een of andere manier. En dingen die niet kunnen kunnen dus wél.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *