Doel van deze blog

27 januari 2016

Ik bedenk me net dat het doel van deze site en van Inspiration for Success waarschijnlijk altijd geweest is dat ik gehoord wil worden, niets meer en niets minder. En gehoord worden betekent denk ik ook dat ik graag reacties wil, maar die komen niet zoveel.

Zo vreemd dat ik het gevoel heb dat ik altijd zoveel doe en dat andere mensen niet eens tijd nemen om echt te luisteren, te reageren. Maar dat doe ik natuurlijk ook niet met bijna alles wat ik op internet vind.

Dus als je iets leest, zelfs van bekende schrijvers, bloggers, neem eens de tijd om een korte reactie te schrijven. Het maakt niet uit wat, positief of negatief. Er zijn zo weinig mensen die reageren en ook schrijvers hebben aandacht nodig, zelfs de grote bekende, waarvan je waarschijnlijk denkt dat ze genoeg aandacht en reacties krijgen. Maar vaak of bijna altijd is dat niet zo. Dat weet ik bijna zeker.

1 januari 2016

Ik heb de laatste tijd wat meer zin om hier te schrijven en vandaag ook mijn zegeningendagboek pagina’s bijgewerkt, onder andere een nieuwe toegevoegd voor 2016. Dat ging eigeniljk heel natuurlijk.

En het doel van deze blog? Op dit moment geen idee, maar ergens toch ‘delen’, mezelf delen, en indirect daar anderen misschien mee helpen. Zoals misschien hoop geven zoals ik nu een heel klein beetje in het Coda programma heb gevonden?

Achtergrond

Ja, daar stond ik dus even te kijken op 21 maart 2013 omdat ik erachter kwam dat ik deze blog wel met een hele goede en belangrijke reden begonnen ben, maar dat ik er eigenlijk geen doel mee heb.

Dus op 22 maart 2013 daar maar iets verder op doorgegaan, want zonder doel kom je niet ver. Of wel? En het doel is inmiddels, april 2013, veel groter geworden middels de site Inspiration for Success.

En in januari 2014 kom ik er steeds meer achter dat ik iets wil bijdragen aan de wereld door dingen weer persoonlijker te maken. Met name grote bedrijven, ook dienstverlenende bedrijven, lijken steeds meer op fabrieken die diensten verlenen aan mensen die zich identiek gedragen en door mensen die alleen maar procedures lijken te volgen. Ik wil graag dat mensen weer meer mens zijn en minder robot.

Ja, je kunt er natuurlijk filosofisch naar kijken, iets als doel van het leven. In de Engelse Wikipedia las ik daar ooit meer over en daar stond iets dat je als mens in het leven drie keuzes hebt.

Doel van deze blog

Ja, ergens is het doel van deze blog denk ik toch mijn kennis en ervaring delen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, van doelen in het leven stellen en realiseren. Ik denk dat ik daar meer dan gemiddeld daar dingen over weet en kennis en ervaring heb, hoewel ik nooit echt bewust doelen nagestreeft heb en denk ik juist daarom tot nu toe (maart 2013) niet echt succesvol ben geweest, hoewel ik het gevoel heb dat ik zaken heb omgedraaid of om aan het draaien ben. En dat is nu precies wat ik wil delen, wil laten zien.

Ik vind mezelf nog niet succesvol hoewel het erop lijkt dat ik mijn ‘main desire’ ga bereiken of misschien zelfs al bereikt heb terwijl dat een half jaar geleden een volledig absurd, onmogelijk doel was.

Objectief gezien kan ik mezelf dus één van de meest succesvolle mensen op aarde noemen omdat ik een onmogelijk doel had gesteld en dat nu lijk te bereiken of in principe al bereikt heb.

Proces naar succes

Zoals elders ook genoemd had ik ergens rond september 2012 het gevoel dat ik alles kwijt was en dat ik op hetzelfde punt stond als tien jaar eerder; relatie kwijt, carrière niet succesvol, m’n huis kwijt, m’n thuis kwijt en geen of onvoldoende vrienden. Ik voelde me volledig verloren en had het gevoel dat ik nergens meer voor te leven had, dat ik niets meer had. Belangrijkste in die periode was dat ik van iemand wat ‘self help’ boeken kreeg waarvan twee er me bijzonder aanspraken. Eén daarvan was ‘Think & Grow Rich‘ van Napoleon Hill en op de een of andere manier begon ik vanuit dat boek te werken, gebruikte ik het als werkboek.

Eén van de belangrijkste dingen die in die periode gebeurde was dat ik ergens BESLISTE wat ik nu werkelijk wil in het leven. Misschien vreemd om er op je 49e pas(?) achter te komen wat je werkelijk wilt, maar wat maakt dat uit? Het is overigens precies één van de angsten die Napoleon Hill noemt die mensen tegenhouden om succesvol te zijn, succes te bereiken: angst voor ouderdom.

En misschien voor nu alleen even: de belangrijkste dingen die ik gevonden heb gerelateerd aan succes zijn:

  • desire (sterk verlangen, begeerte);
  • geloof (faith);
  • geloof (belief);
  • samenwerking;
  • goede planning;
  • planning uitvoeren;
  • doorzettingsvermogen.

En voor mij persoonlijk staan ook ‘geduld’, ‘luisteren’ en ‘observeren’ op de lijst van dingen die belangrijk zijn voor succesvol zijn, maar ik weet niet of die dingen voor iedereen gelden.

Vervolg van deze blog

Deze blog is eigenlijk overgegaan in het project Inspiration for Success. Ik blijf overigens op deze site items schrijven, maar dan meer mijn persoonlijke verhaal, mijn persoonlijke dingen, maar de inhoud over succes en inspiratie staat nu op Inspiration for Success.