Over mij

Iets over mij en de start van deze blog

Ik ben Guus en ik ben rond 2003 naar de Filipijnen verhuisd. Verhuizen naar de Filipijnen was wellicht een wat ondoordachte stap, maar ik had voor m’n gevoel op dat moment in Nederland niets meer en ook niets meer te zoeken. Mijn nieuwe partner gaf me een nieuw thuis en samen begonnen we een nieuw leven.

Een driekwart jaar geleden, medio 2012, verliet mijn Filipijnse partner me en ik had het gevoel dat ik in precies dezelfde situatie zat als in 2003. Dat moest toch iets met mij te maken hebben, dus ik begon mezelf vragen te stellen die ik wellicht jaren eerder had moeten stellen. Eén van de dingen die kort daarna gebeurde was dat er een boek ‘naar me toekwam’, het boek Think & Grow Rich van Napoleon Hill. Op de een of andere manier sprak het boek me aan en ik begon het boek als werkboek te gebruiken.

Heb boek gaf me inspiratie om (nieuwe) doelen te stellen. En ja, één van mijn doelen is altijd geweest om echt rijk te zijn en nee, het belangrijkste doel dat ik nu voor mezelf geformuleerd heb is niet een financieel doel.

Think and Grow Rich

De ideeën in het boek Think and Grow Rich zijn overigens universeel en je kunt de ideeën in veel andere boeken terugvinden. Wat me aanspreekt in het boek is dat de auteur zegt dat het gebaseerd is op research van succesvolle mensen. Verder biedt het boek erg praktische ‘oefeningen’ en vertalen van ideeën naar praktische implementatie is niet mijn sterkste kant.

Naast het boek ben ik tegen een vorm van Boeddhisme aangelopen die propageert dagelijks de mantra ‘Nam Myo Ho Ren Ge Kyo’ the scanderen. Ik ben er nog niet uit of deze vorm van religie of levensfilosofie iets voor mij is, maar een aantal keren toen ik weer begon met scanderen gebeurden er hele vreemde dingen.

Proces

Het is nu 24 mei 2013 en ik mis op dit moment even alle toekomstperspectief en wat me vaak helpt is dingen op te schrijven. Dit leek me de juiste plek om daar wat over te schrijven en ik vind gerelateerd aan wat ik zoek nu het volgende:

In dat half jaar zijn er twee dingen gebeurd:

  1. Ik heb duidelijker doelen in m’n leven en meer zelfvertrouwen.
  2. Alles in m’n leven lijkt ‘uit elkaar te vallen’ of ‘in elkaar te zakken’.

Op dit moment heb ik zelfs het gevoel dat ik ‘niets meer heb’. Heel vreemd dus, om aan de ene kant meer zelfvertrouwen te hebben en aan de andere kant het gevoel te hebben niets meer te hebben.

En goed denk ik om wat ik nu voel, wat er nu gebeurt aan deze pagina te relateren. Want beide bovengenoemde punten zijn denk ik relevant voor wat er op dit moment met me gebeurt. Die doelen zijn rationeel nog steeds helder, alleen heb ik er even geen gevoel meer bij. En punt (2) is niet meer het geval. De dingen die de laatste tijd gebeuren zijn positief, ondanks dat ik het gevoel heb nog steeds in een heel diep gat, in een heel diep dal te zitten.

Het ‘codewoord’ voor mij op dit moment is denk ik nog steeds geduld. Nu ik dit zo opschrijf denk ik dat mijn hele systeem, mijn lichaam, mijn gevoel, mijn verstand, mijn emoties, mijn onderbewustzijn, etc. tijd nodig heeft om zich aan te passen, om alle negativiteit om te buigen naar positiviteit, positief denken, ‘excitement’ in plaats van angst.

Dus ja, goed om even op deze pagina te zijn en wat dingen aan te passen en op te schrijven.

Revisies van deze pagina

Deze pagina heb ik gemaakt op 16 februari 2013 en is aangepast op 6 april 2013. Ik lees hem nu terug, op 24 mei 2013 en merk dat er allerlei dingen zijn veranderd en heb dus wat structuur aangebracht in de pagina en wat dingen toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *