Hugo van Gelderen

Hugo van GelderenIk scrollde mijn muziekfolder om naar mijn standaard “Glee” folders te gaan en zag opeens de naam Chris de Burgh en besloot die muziek te gaan luisteren. En de naam Chris DeBurgh bracht me op de radioshow die ik altijd(?) luisterde toen ik een jongen, een teenager denk ik, was. Dat was van 11 uur ’s avonds to middernacht, eigenlijk te laat voor een jongen van mijn leeftijd (volgens mijn ouders). En ik kan en kon me de naam van de presentator en de show niet vinden, maar er staat me bij dat het Hugo van Gelderen was, alleen onder een andere naam. En ik werd groot met Hugo van Gelderen, omdat die een radioshow in de ochtend had waar ik vaak/altijd naar luisterde. Dus ik op zoek naar Hugo van Gelderen. Ik verwachtte een pagina op Wikipedia, maar nee, geen pagina over Hugo van Gelderen. Wel vond ik dat hij in 1995 overleden is op 53 jarige leeftijd. Toen in de Nederlandse Google gezocht, maar nog steeds geen Wikipedia pagina over Hugo van Gelderen.

Dat ik niets kon vinden deed me pijn, want die man heeft zo’n invloed op m’n leven gehad, en wellicht op het leven van heel veel anderen met z’n show. En toen bedacht ik me dat ik hem op de een of andere manier wil eren, meer bekend maken. En dus maar dit bericht begonnen.

En nu weet ik even niet hoe ik verder moet. Ik wil eigenlijk alleen de presentator weten van die middernacht radio show. Het kan ook Frits Spits geweest zijn, een dj die ook heel veel invloed op me gehad heeft. Die was dus wel te vinden in Wikipedia.

En het was Tom Mulder die de show had die ik bedoelde, die ik zocht. En de show was “Nachtwacht”.

En vreemd te vinden dat Frits Spits, een held in mijn ogen in die tijd, werkloos is geweest. Zo iemand wordt toch niet werkloos, iemand die zo beroemd is?