Inspiratie

Ik lees nogal eens inspirerende teksten of artikelen hoe ik mezelf zou kunnen verbeteren. Tot vandaag was mijn idee om die in blog items te verwerken, maar waarom deze niet op een andere manier publiceren.

Eerst maar even in de vorm van een lijst op deze pagina:

 • Eén van de mooiste teksten die ik ooit tegenkwam is Desiderata. Je kunt de Engelse tekst vinden in Wikipedia: Desiderata. Ik zal kijken of ik een betere link kan vinden, dus hier: Desiderata tekst.
 • Een andere tekst die nog weleens rondgaat en die me bijzonder aanspreekt is over een man die vertelt over een kledingstuk dat hij ooit aan z’n vrouw heeft gegeven. Ik heb zo de tekst niet bij de hand, maar hij vertelt dat vandaag de dag is dat z’n vrouw het voor de eerste keer zal dragen. Het tragische is dat ze alleen zal dragen nu ze dood is, want ze is overleden. Boodschap van het verhaal is om dingen te gebruiken en te doen zolang we leven en niet te wachten of te lang te wachten met genieten van het leven, genieten van dingen.
 • Wat ik ook graag wil delen zijn de stappen die Napoleon Hill geeft om je ‘main desire’ in het leven te bereiken. De stappen zijn overigens naar mijn idee van toepassing op doelen bereiken in het algemeen en ook zeker niet uniek. Ik wil ze hier graag in verkorte vorm delen:
  1. Stel je doel vast en maak het heel specifiek.
  2. Bepaal exact wat je wilt geven om dit doel te bereiken. Er bestaat niet zoiets als ‘iets voor niets’.
  3. Stel een exacte datum vast waarop je je doel wilt hebben bereikt.
  4. Maak een ‘definite’ plan om je doel te bereiken en begin direct je plan uit te voeren.
  5. Maak een geschreven ‘statement’ waarin je je doel exact beschrijft, waarin je de datum waarop je het doel bereikt wilt hebben opneemt, wat je wilt geven om het doel te bereiken en beschrijf het plan waarmee je het doel wilt bereiken
  6. Lees je statement elke dag twee keer hardop, net na het opstaan en vlak voor je naar bed gaat. Wanneer je het statement leest, zie en voel je alsof je je doel al bereikt hebt.

En ik bedenk dat alle aandacht op dit moment naar mijn/onze Engelstalige site gaat, dus beter verwijzen naar Inspiratie voor Success voor meer inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *