Mijn zegeningen in 2016

Zondag 7 februari 2016

Ik was dankbaar dat ik weer even goed kon zien, even m’n contactlenzen in kon hebben. De wereld ziet er zoveel mooier uit als je scherp kunt zien. Dank U wel.

En dankbaar dat alles gewoon werkt, de gewone dingen zoals supermarkten en taxis en zo. Dank U wel.

En ik kreeg een lift naar de stad, niet alleen maar naar beneden, maar helemaal naar waar ik naartoe wilde. Dank U wel.

En fijn dat ik toch hondenvoer kon kopen, dat ik net op tijd was voordat de eigenaar van de winkel weg was. En dat ik ondanks dat het na sluitingstijd was toch het hondenvoer kreeg. Dank U wel.

Zaterdag 6 februari 2016

I ben erg dankbaar voor de muziek waar ik op dit moment naar aan het luisteren ben. En alles wat daarachter zit, alles wat er nodig is, gebeurd is om die muziek naar mij toe te brengen. En de enormiteit van dat alles overweldigt me altijd enorm, van de pen die gemaakt is waar de schrijver van de teksten en de schrijver van de muziek waarschijnlijk mee geschreven hebben terwijl ze bezig waren die muziek te maken. Tot de computer- en netwerkapparatuur die ik gebruik om de muziek te spelen, en natuurlijk gewoon de geluidsboxen. En de studio en alles daarin en daaromheen. En de mensen die de muziek maakten natuurlijk, de zangers en zangeressen die zongen en de artiesten die de instrumenten bespeelden.

En dat speel ik hier gewoon, met een druk op de knop, een druk op m’n toetsenbord, op m’n muis. En ik heb hier zomaar 25,000 of meer songs op m’n computer staan. En elk van die songs kan ik elk moment gewoon oproepen en afspelen. Awesome!

Ik was ook dankbaar dat ik eerder een grens wist te stellen. Misschien de eerste grens die ik echt bewust in m’n leven stelde. En dat wil wat zeggen denk ik als je codependent bent zoals ik. En het was moeilijk, want ik moest er iets wat ik heel graag wilde voor laten gaan. En naderhand moest ik huilen, maar ik voelde me erg trots.

Ik ben ook nog steeds dankbaar voor het leven dat ik geleid heb want het is een bijzonder rijk leven geweest, met al z’n ups en downs. Meer downs dan ups denk ik, maar van de downs heb ik het meeste geleerd denk ik. En ondanks dat ik niet meer verder wil, ja, ben ik enorm dankbaar voor die rijkdom.

Vrijdag 5 februari 2016

Vreemd,toeval dat het een week geleden is dat ik hier schreef? Nog steeds niet gemakkelijk, een lijstje van dingen waar ik dankbaar voor ben, want m’n leven is voor m’n gevoel nog steeds een puinhoop, is meer overleven dan leven. Of eigenlijk alleen maar overleven.

Maar goed, ze zeggen dat focussen op dankbaarheid helpt, dat dat je gelukkiger maakt, dus doe ik daar toch maar m’n best voor, ondanks dat ik het gevoel heb dat het niet echt werkt.

Dus waar was ik vandaag dankbaar voor? Ja, natuurlijk voor het ontbijt wat voor me gemaakt werd, zoals altijd op weekdagen en zaterdag. En Charlyn had het juiste ding klaargemaakt en daar was ik inderdaad blij mee, dankbaar voor.

Verder toch wel fijn in de stad, met wat mensen gepraat terwijl ik m’n meer zakelijke dingen afhandelde. En ja, m’n wekelijkse bijeenkomst op vrijdag van één van m’n supportgroepen was best wel fijn, daar was ik best dankbaar voor.

En nu vanavond, de stilte met insectengeluiden en zo is ook heel fijn, best wel sereen inderdaad. Dus er zijn fijne dingen, dingen waar ik dankbaar voor ben, ondanks dat m’n leven in het algemeen shit is.

“Thank you for letting me share”.

Ah, en ik was best blij dat ik met m’n pagina 99 namen van God  ben begonnen. Dat zat al een tijdje in m’n hoofd, maar daar was ik nog niet aan toegekomen. Dank U wel.

Vrijdag 29 januari 2016

Dingen gingen best goed vandaag, maar nog steeds erg bang en wat in de war.

Maar ja, best wel dankbaar voor alles vandaag.

Donderdag 28 januari 2016

Het is laat maar ik heb het eigenlijk best naar m’n zin, hoewel ik heel bang ben. Maar goed, toch dankbaar met nu, met wat er nu gebeurt, maar ik wil dat hier niet delen.

Verder was ik vandaag ook dankbaar dat ik eigenlijk alle dingen gedaan heb die ik in eerste instantie morgen wilde doen.

Dus vandaag best wel een goede dag, ondanks dat ik met wat werk niet echt opgeschoten ben, maar je kunt niet alles hebben.

Woensdag 27 januari 2016

Vanmorgen was ik dankbaar dat het mooi weer was, wat helder voelde buiten. En nu net was ik dankbaar dat ik op de een of andere manier muziek begon te draaien, iets wat me altijd helpt emoties te voelen, te uiten en ik was dus dankbaar dat ik kon huilen, dat het allemaal niet hoeft, dat ik ook tijd voor mezelf mag nemen, misschien zelfs moet nemen, dat ik dat als mens nodig heb.

22 januari 2016

Het lukt me dus nog even niet om elke dag of regelmatig hier mijn zegeningen te delen. Maar ik ben wel veel eerlijker denk ik, want ik wil ze alleen (hier) delen als ze ook echt als zegeningen voelen, als het ook echt dingen zijn waar ik dankbaar voor ben.

En de laatste tijd, ook eind 2015, heb ik wel regelmatig dingen waar ik dankbaar voor was gedeeld in e-mails naar Coda fellows. Min of meer verplicht, want met één van de fellows had ik de afspraak dat ik elke e-mail zou eindigen met vijf dingen waar ik dankbaar voor was. En dat bracht me soms wat in verwarring, want ik voelde me verplicht om vijf dingen te delen als ik wilde e-mailen, maar soms, of vaak, had ik het gevoel dat er niets was waar ik dankbaar voor was. Maar toch, tot m’n verbazing, ook als ik me erg down of depressief voelde, ik kon toch altijd wel een lijstje maken met dingen waar ik dankbaar voor was. Vaak zelfs meer dan vijf, een enkele keer minder, en een heel enkele keer één of twee of drie. En soms wat gekunsteld, maar ik heb er toch altijd wel voor gezorgd ze zo op te schrijven dat ze eerlijk waren, gemeend waren.

Ah, en nu vandaag. Nog geen lijstje gemaakt, naar niemand, en dat wilde ik dus nu hier maken. Maar ook nu voel ik me niet echt dankbaar want ik was vandaag en de laatste dagen best wel down. Maar toch moeten er dingen zijn waar ik dankbaar voor ben, dus ik probeer het maar even:

  1. Ik was dankbaar voor de Nar-Anon meeting vandaag, waar ik aan deelnam in plaats van de Coda meeting die niet doorging. Dank U wel.
  2. Mmm, geen zin om te koken vanavond, dus naar de McDonalds. Lekker lui junk food en toch wat geld om dat te kunnen doen.  Dank U wel.
  3. Blij dat ik bij een vriend en klant langs ben gegaan om vooral een zakelijke transactie te regelen, helder te krijgen. Dat ging erg goed. Erg blij dat ik dat gedaan heb en dat het goed ging. Dank U wel.
  4. En natuurlijk blij met het ontbijt dat altijd voor me gemaakt wordt. En de koffie. Dank U wel.
  5. En ik woon nog altijd op een fantastische plek. Dank U wel.

1 januari 2016

Vreemd, vanmorgen, toen ik me realiseerde hoe blij ik ben dat Adam er nog steeds is en dat hij zich een stuk beter voelt sinds ik Charlyn, de hulp, gevraagd heb hem en YokYok regelmatig te wassen met shampoo tegen de schurft. En het is (nog) niet helemaal weg, maar zo te zien voelt hij zich een stuk beter, maar dat heeft volgens mij ook te maken met het feit dat Ulla er niet meer is. En ik moet nu even huilen, maar het is goed, want ik heb ruim de tijd gehad om eraan te wennen dat Ulla er niet meer zou zijn, en het is goed dat ze er niet meer is, hoewel ik wel het ‘pack’ mis en het vervelend vind dat volgens mij YokYok Ulla ook mist, of in ieder geval het ‘pack’ gevoel.

En ik weet nu even niet hoe ik verder ‘moet’ schrijven, want dit was gewoon bedoeld als introductie voor de natuurlijke manier waarop ik de ‘Mijn zegeningen 2016’ pagina nu maak. Dus ja, er is wel wat veranderd sinds ik deze site in 2012 of 2013 begon, want dat begon erg geforceerd en de laatste tijd doe ik het wat meer natuurlijk, wat heel lang heeft betekent dat ik mijn dankbaarheidsdagboek niet heb bijgewerkt. Maar ik heb mijn zegeningen wel anders geteld door ze regelmatig te mailen aan een Coda fellow die me ooit vroeg om mijn e-mails te eindigen met mijn top vijf zegeningen van het moment. Maar dat is een ander verhaal.

Mijn zegeningen voor 1 januari 2016

Mijn zegeningen op dit moment, rond lunch, voor 1 januari 2016 zijn:

  • Dat Adam er nog is en dat hij zich een stuk beter voelt dan een tijd geleden, dan de laatste jaren.
  • Dat ik op dit moment van het huis, de locatie geniet en nu een fantastisch uitzicht zie, uitkijkend over Macajalar Bay.
  • Dat ik vanmorgen weer begon te lezen in het Coda Big Book, wat me wat rust gaf.