Zeven gedichtjes Janneke

vlindervlinder

SANNE

Janneke was een levenslustige vrouw. Ze hield van uitgaan en plezier maken. Weken van te voren kon zij zich al verheugen op een bepaalde activiteit. Dat was dan meteen het enige onderwerp van gesprek. Kermis, motorspektakel en carnaval, het kon voor Janneke niet snel genoeg gaan. Haar geduld werd danig op de proef gesteld. Ook vond ze het leuk om op vrijdagavond naar het café te gaan. Ze riep dan de hele avond “o.c., o.c., o.c.”?
vlinder
RIANNE
Spelen was een van Janneke’s liefste bezigheden. Ze kon helemaal opgaan in een voorwerp dat draaide, rammelde, toeterde of rinkelde. Muziekdoosjes waren dan ook haar favoriet, althans… zolang er nog batterijen op voorraad waren. Janneke had haar eigen keyboard, waar ze vrijwel dagelijks op pingelde. Maar ook speelde ze graag met de knikkerbaan of met een eenvoudige sleutelhanger
vlindervlinder
ANNETTE
Janneke hield erg veel van haar familie. Ze was een echt papa’s kind. Ze noemde haar vader ook wel bij de voornaam. Toen papa ziek werd is Janneke nog bij hem geweest en ze zaten lange tijd hand in hand. Nadat vader was overleden werd moeder de belangrijkste persoon in haar leven. Janneke kon erg verlangen naar bezoek van moeder of een ritje naar Winterswijk. Ze sprak ook vaak over haar zus Suzan en over haar broer Guus. We zijn samen met de trein naar Schiphol gegaan om Guus uit te zwaaien toen hij naar de Filipijnen vertrok. Dat was een heel bijzonder moment.

PRISCILLAvlinder
Onze Janneke hield niet zo van eten en drinken, behalve wanneer het lekker was. Als we zelf gingen koken at ze met veel plezier en zelfs behoorlijk grote hoeveelheden. Italiaans eten had haar voorkeur, maar Janneke kon zich ook te buiten gaan aan patat met frikadellen, pannenkoeken en natuurlijk de
vlinderchocoladepudding van mamma..

vlinderMARION
Janneke was altijd wel in voor een grapje. Als we Kortjakje zongen noemde ze telkens een andere naam, die dan Kortjakjes plaats in moest nemen. Alle collega’s zijn al aan de beurt geweest. Kolderliedjes bezorgden haar de slappe lach. Aan de andere kant kon ze zo in vervoering raken van een nummer dat de tranen (van emotie) in haar ogen stonden. Janneke’s muzikale kennis was fenomenaal. Hoorde ze een liedje dan wist ze meteen wie de uitvoerende band/artiest was. Doordat Janneke’s muzikale interesse enorm veelzijdig was (van smartlappen tot hard rock en alles er tussen in) begreep ze ook de humor van Hans Liberg. We hebben heel wat keren achter de computer gezeten en gelachen om de leuke grapjes.

RIAvlinder
Janneke had een subliem geheugen. Mensen die ze al jaren niet meer had gezien kon ze feilloos plaatsen. Soms zat ze erg voorovergebogen en hoorde ze alleen een stem, maar dan nog wist ze wie er tegen haar had gesproken. Janneke heeft de afgelopen jaren nogal wat moeten inleveren doordat haar lichaam niet zo goed meer meewerkte. We hebben een trippelstoel voor haar geregeld zodat ze zich toch door het hele huis kon verplaatsen en soms gingen we gewoon een eindje rijden met de auto, wat ze geweldig vond.

LINDAvlinder
Tevens willen wij bidden voor alle mensen die op de Losserhof wonen en werken.
In het bijzonder gedenken wij de mensen die van ons zijn heengegaan en in het bijzonder onze collega,s Mieke Hummelink en Rita Kruthoff en onze medebewoonsters: Riky Eidhof, Joke krol, Margreth Agterbosch en Judith Atzeni.
Verder willen wij iedereen bedanken die voor Janneke hebben klaargestaan op wat voor manier dan ook in het bijzonder haar vrijwilligers Jacky, Hans en Erna en de mensen van activeringsgroep de Wilg.

vlindervlindervlinder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *