Vervolg van ‘Op weg naar succes’

Een goed begin van dit bericht is denk ik de informatie opzoeken die gisteren m’n aandacht vroeg. En die vind je hier. En ik weet niet precies waarom de e-mail die ik kreeg met een link naar die pagina me aansprak want meestal open ik links uit dat soort e-mails niet. Maar gisteren dus wel.

En het proces van Live Your Legend vond ik toch wel interessant. Want ik ben nu zo’n twee jaar bezig als ‘blogger’, hoewel dat niet echt m’n bedoeling of m’n droom was. En ik vraag me vaak af waarom ik blijf schrijven, want mijn geschrijf in het algemeen biedt denk ik niet zoveel toegevoegde waarde. En vooral deze site is natuurlijk een soort dagboek en zeker geen dagboek met inspirerende verhalen, meer een soort zeurdagboek denk ik.

Maar goed, die pagina over hoe Live Your Legend begon en tot wasdom kwam vind en vond ik toch wel interessant en hoopgevend. En Scott Dinsmore begon dus blijkbaar pas zo’n vier jaar ‘bloggen’ succesvol te worden. En hij begon dus blijkbaar ook op een rare manier. En ja, wel anders dan ik, maar toch.

En ja, de laatste tijd ben ik een beetje teleurgesteld. Of misschien wel een beetje veel. Want het verkeer naar Inspiration for Success ging de afgelopen maand omlaag. En net nu ik iets gevonden had wat een beetje succes had: de pagina top inspirerende sites. Maar goed, dat was denk ik net waarom ik die link in die e-mail opende, en op die pagina zijn denk ik best wel antwoorden te vinden hoe het beter te doen, hoe meer toegevoegde waarde te leveren.

En eigenlijk ben ik dat de laatste tijd denk ik best aan het doen. Want ik denk meer na over hoe ik toegevoegde waarde kan creëren met m’n geschrijf.

En als ik zo terugkijk heb ik het helemaal niet zo slecht gedaan. Want het is niet niks om elke dag twee blogberichten te schrijven (behalve zondag), de pagina ‘mijn zegeningen’ bij te werken (ook zondag, al doe ik dat meestal op maandag) en een inspirerende quote per e-mail te sturen (in twee batches nu).

En nee, ik heb er geen financieel succes mee gehad of zo. Maar ik heb wel meer geleerd over doorzettingsvermogen en discipline. En over al die dingen waar ik over schrijf natuurlijk, want tijdens het schrijven leer je toch. En dat is ook één van de belangrijkste succesprincipes die ik geleerd heb: schrijf dingen op zodat je ze kunt analyseren.

Dus ik blijf toch schrijven, ook hier, ondanks dat er mensen zijn die denken dat ik m’n tijd beter kan besteden. En ja, die opmerking over wandelen houd ik zeker in m’n achterhoofd :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *