Hoe verder

Ja, dat vraag ik me toch steeds meer af. Hoe nu verder met deze blog. Of gewoon maar door blijven gaan op de min of meer dagboekmanier zoals ik dat tot nu toe gedaan heb?

Nu ik er zo over nadenk is het toch ergens wel leuk om het verkeer naar de site, vooral vanuit Google, toch heel langzaam ietsje omhoog te zien gaan. En dat was voor deze blog helemaal niet de bedoeling, in tegenstelling tot wat ik met Inspiration for Success wilde en wil.

En ja, het bijhouden van mijn zegeningendagboek is toch ergens wel nuttig, ondanks, of misschien juist, omdat ik meestal niet écht dankbaar ben voor de dingen die ik daar opschrijf. Maar ergens brengt het me toch verder en als ik het niet hier, in het openbaar, zou opschrijven zou ik ook geen feedback krijgen, en die krijg ik nu wel en daar benik best wel blij mee want het zet me aan het nadenken en leidt ergens toch tot verandering.

En ‘verandering’ is iets waar ik de laatste tijd best wel veel over nadenk. Want ergens gaat het leven natuurlijk alleen maar over verandering. En ergens is ‘verandering’ ook de aanleiding waarom ik dit bericht start over ‘hoe verder’. Want ergens ben ik dus niet tevreden.

En nu val ik even stil. Want is het niet iets typisch menselijk om ‘niet tevreden’ te zijn? En is ‘niet tevreden’ niet datgene wat alles in beweging zet, in beweging houdt? Maar ergens is dat natuurlijk vreemd, want alles ‘is al’, als je er filosofisch over nadenkt. Iets als tijd is alleen maar een menselijke perceptie. Ergens is het universum gewoon statisch, ergens is alles gewoon goed, ergens ‘is’ alles alleen maar.

Dus waarom dan veranderen? En kan dat wel? En waarom niet gewoon tevreden?

Mmm, een vreemd wezen, die mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *