Geen idee

Ik heb even geen idee wat ik hier nu even moet schrijven. En ik moet eigenlijk een beetje inwendig lachen, want deze site is nooit bedoeld om veel verkeer te genereren, maar heel langzaam gaat het aantal bezoekers toch omhoog. En de statistieken van wat die bezoekers doen zijn eigenlijk beter dan die van bezoekers van Inspiration for Success. Het bouncepercentage rate is lager en mensen blijven langer op pagina’s, lezen dus meer. En er worden ook relatief veel verschillende pagina’s bezocht. En nee, niet echt duidelijk wat mensen nu precies zoeken of lezen, want er springen niet veel pagina’s uit, behalve natuurlijk de pagina’s ‘mijn zegeningen‘ omdat die groot zijn en veel tekst bevatten en vaak bijgewerkt worden.

En ik begon die bericht nu wel met dat deze site nooit bedoeld is om veel verkeer te genereren, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Of eigenlijk niet waar. Want ik wilde graag mijn weg naar succes online delen. En gevonden worden door mensen die nog geen succes bereikt hebben en zich in berichten van me herkennen. En ergens is dat nog wel zo, hoewel de site meer een soort persoonlijk dagboek is geworden dan iets als een ‘reis naar succes’.

Maar zo schrijvend realiseer ik me dat bovenstaande over een reis naar succes natuurlijk nog steeds geldt. Alleen weet ik nog steeds niet precies hoe dat gaat aflopen omdat ik nog steeds geen, vooral financieel en zakelijk, succes heb bereikt. En het begon allemaal zo mooi, met een boek en zo. En met grote plannen. En met het vaste voornemen succesvol te zijn. En in een jaar tijd of zo eindelijk (weer) fatsoenlijk geld te verdienen en zo. En met het idee dat het allemaal maakbaar is en zo, dat je heel veel zelf in de hand hebt.

En ja, ergens geloof ik nog steeds dat dat ergens wel zo is, dat succes maakbaar is met doorzettingsvermogen en zo. Dat als je maar doorgaat er toch ergens een moment is waarop Het Universum zegt: het is goed, je hebt de ‘persistence‘ test doorstaan, hier is het. Maar ergens is het, denk ik nu, ook zo dat als er geen zegen op iets rust, als God of Het Universum iets niet wil, het niet gebeurt.

En nee, ik ben nu in de war. Want als je doorzet moet daar ergens een keer iets uitkomen. Ergens is een mens, de wil van een mens, groter dan, ja, hoe moet je dat nu zeggen, God? Nee, dat niet, want ‘God’ omvat alles. Misschien beter iets als ‘de mens is de kroon op de schepping’ of zo. Want ik geloof nog steeds dat ‘de mens’ of iets als ‘bewustzijn’, waarvan ik denk dat alleen de mens dat heeft, op de een of andere manier het grootste is wat de schepping of evolutie of hoe je het ook maar noemen wilt heeft voortgebracht.

En dat wordt in de films van The Matrix trilogie zo mooi gebracht, onder andere met de zin “The problem is choice”. En dat komt natuurlijk weer heel goed overeen met wat je in de  kwantummechanika vindt.

En ja, wat het bovenstaande nu precies met mijn weg naar succes te maken heeft weet ik niet. Maar ik merk wel steeds meer dat dingen als doorzetten en doorgaan en beslissingen nemen en er bij blijven op de een of andere manier een positief effect hebben op mijn leven. En bijvoorbeeld het dagelijks m’n bed opmaken en dagelijks berichten schrijven en dagelijks een e-mail sturen en dagelijks de dingen die ik gepland heb, hoe weinig ook, of soms zelfs niets, werkelijk uit te voeren, heeft me op de een of andere manier toch meer zelfvertrouwen gegeven.

En ja, dat zijn toch allemaal belangrijke dingen voor ‘succes’, ik denk zelfs onafhankelijk van het succes dat je zoekt.

Dus een inspirerend bericht, dit bericht, ondanks dat ik niet wist wat ik moest schrijven? Ja, ik denk het toch wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *