Weer een vreemde dag

Ja, vandaag was weer een vreemde dag. Mijn dag begon met nadenken over iets als ‘wat doet het er allemaal toe’, ‘wat heeft het leven voor zin’, geen zin dus.

Ik geloof inderdaad dat we allemaal deel zijn van een groter ‘bewustzijn’ en dat dat ‘bewustzijn’ erg eenzaam is. En dat dat bewustzijn op de een of andere manier antwoorden probeert te vinden, zin probeert te vinden. En die ‘zin’ is er natuurlijk ergens niet.

En ik denk dat dit beeld ergens overeenkomt met ‘God schiep de mens naar zijn beeld’. Ook daar zie ik iets van eenzaamheid, van ‘zin zoeken’. Als mens ben je uiteindelijk alleen en als mens ben je uiteindelijk toch alleen maar bezig met de vraag ‘waarom ben ik hier’, ‘wat doe ik hier’, ‘wat is de zin van het leven’.

Dus ja, zo begon mijn dag, met iets als ‘het leven heeft toch geen zin’ en ‘wat ik ook doe of niet doe maakt toch niet veel uit’.

Maar in de loop van de dag gingen dingen toch iets beter, iets ‘menselijker’. En ik was heel erg blij met mijn ‘conference chat’ met mijn Master Mind groep voor het project Inspiration for Success. Ik probeer van deze groep een soort ‘workforce’ te maken, maar merk dat iedereen er toch heel anders inzit en een Master Mind is zeker geen workforce. Dus ja, ik was heel blij met deze meeting en alles wat daarin aan de orde kwam, gedachtenuitwisseling en nieuwe ideeën. Ja, ik werd bevestigd dat als meer mensen samenkomen er iets ‘groters’ ontstaat, iets wat meer is dan de som der delen.

Dus ja, mijn dag eindigde goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *