Wat nu

Feel and attractJa, wat nu. Op de een of andere manier zie ik nog steeds geen licht aan het eind van welke tunnel dan ook. Ik ben gewoon nog steeds compleet het vertrouwen kwijt in iets als dat er een eind van de tunnel ís. Op de een of andere manier ben ik geprogrammeerd voor het niet bereiken van doelen, voor het niet bereiken van succes. En op de een of andere manier geloof ik dat of zo. En dat betekent inderdaad ook dat ik dat einde van de tunnel niet bereik, niet zie, niet voel. En dan kom ik er dus ook niet.

En het vreemdste van alles vind ik dat ik volgens mij meer dan gemiddeld ‘dingen doe’. Dat ik meer dan gemiddeld werk (nee niet nu, maar voorheen). En dat dus het antwoord inderdaad niet ligt in ‘meer werken’ of ‘meer dingen doen’. Maar wat dan wel? Op de een of andere manier is er ergens een ‘missing link’ zoals dat ook zo mooi wordt beschreven in de ‘Law of Attraction‘ en inderdaad, in Think and Grow Rich‘. En ook iets als ‘Gods wil doen’.

Dus wat is die ‘missing link’? Voor zover ik begrijp heeft het iets te maken met ‘jezelf zijn’, met ‘je eigen ding doen’, ‘echt jezelf zijn’. ‘In flow zijn’ of zoiets. Maar dat was ik toen ik net m’n eerste baan had en toen ik m’n eerste partner ontmoette. En inderdaad, toen gingen dingen ‘goed’. En ergens daarna ging het mis, dat moet ergens in 1990 of zo geweest zijn.

En het was ‘redelijk goed’ toen ik m’n tweede partner ontmoette, zelfs een paar jaar lang, tussen 2003 en 2007 of zo. En daarna ging het mis.

En terug naar m’n jeugd, naar m’n kinderjaren, dat kan ik niet precies plaatsen, dat kan ik me niet herinneren. Maar ook daar ging het ergens mis, of was het altijd mis.

Ergens heeft het misschien te maken met ‘die ene’ te ontmoeten en daar een relatie mee te hebben, mee op te bouwen. Maar ook weer niet, want toen ik Nico ontmoette was ik ‘in flow’, ervoor, niet toen ik hem ontmoette of ontmoet had. En ook nu ben ik meer ‘in flow’ dan ik in lange tijd geweest ben. Maar waarom zit ik dan nu nog steeds zo in de rotzooi, waarom gaan dan dingen nu niet ‘goed’, waarom mist er dan nog iets, waarom heb ik dan geen (nieuwe) vrienden, waarom komt er dan geen geld binnen?

Ja, misschien nog steeds omdat ik ‘geloof’ dat of ik ‘iets’ doe of ‘niets’ doe het toch niet uitmaakt. En volgens de ‘Law of Attrraction’ is dat dus ook zo.

Dus wat nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *