Nog steeds vreemd

Nog steeds vreemd, als ik zie wat andere mensen doen, toen ik gisteren hoorde wat een vriend van me zei over geld verdienen.

In het algemeen doe ik meer dan gemiddeld, produceer ik meer dan gemiddeld dan andere mensen. Alleen op de een of andere manier betaalt het zich niet terug, op de een of andere manier wordt het niet gewaardeerd.

Ik weet zo langzamerhand dat ik vaak of meestal of altijd ‘mijn eigen ding’ doe of probeer te doen. Maar dat is ook omdat ik erin geloof, omdat ik denk dat dingen ‘zo moeten’. En ik weet ook dat anderen dat op de een of andere manier niet zo ervaren, niet waarderen, of zich misschien daardoor minder voelen dan ik, omdat ik ‘zo goed ben’, zoveel doe of zoiets.

En ik merk dat ik in de vorige alinea weer een beetje zit te klagen. Maar dat is toch niet zo gek als je gewoon je best doet en meer en dat dat op de een of andere manier niet overkomt of niet gewaardeerd wordt?

Maar wellicht geldt ook hier “Verbeter de wereld en begin bij jezelf”. En ik denk dat ik wellicht hetzelfde doe naar anderen, niet zie wat ze doen, niet waardeer wat ze doen. Gewoon omdat ik het niet zie of herken.

Dus laten we wat meer kijken naar elkaar, naar wat de ander doet, denkt dat hij doet, voelt wat hij doet. En er op de juiste manier op reageren, het waarderen. Want dat is natuurlijk inspirerend.

En wat vind jij? Wat voel jij? Heb jij ook het idee dat anderen niet zien hoeveel je doet, hoeveel moeite je doet? En dat je je daardoor ook niet gewaardeerd voelt?

Schrijf dat eens op hieronder als je wilt? Eventueel anoniem als je wilt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *