Een fijne dag, een goede dag

Vandaag was eigenlijk een heel fijne dag. Eerst een bezoek aan de tandarts waar ik best veel leerde. Toen een bezoek aan een vriend waar ik meer van verwachtte, maar waar uiteindelijk veel meer uitkwam dan ik verwachtte. Toen een heel bijzondere Skype call waarin me heel veel werd verteld en waarin ik het gevoel kreeg dat ik wat meer van de redenen begrijp waarom ik sta waar ik sta.

En vervolgens een Skype call met mijn Master Mind groep voor mijn project Inspiration for Success. Heel bijzonder, want ik voelde me altijd alleen en nu dus niet meer. Toch nog steeds heel bang om weer alleen te zijn trouwens. En de eerste betaling voor de website Inspiration for Succes. Weliswaar van mijn Master Mind groepslid, maar toch.

En misschien nu toch wat verder over die betalingen en waarom ik daar zo’n punt van maak en waarom het zelfs een groot onderdeel van ons voorbeeldproject is. Daar zit namelijk veel meer achter dan geld. Er zit achter dat we allemaal accepteren, kiezen dat televisie, kranten, tijdschriften en nu ook internet in principe gerund worden door de adverteerders, door het grote geld. En dat op dit moment alle blogs indirect betaald worden doordat er advertenties op de sites staan. En dat die advertenties steeds groter worden. En dat ik het vreemd vind dat iemand die z’n werk doet op internet betaald wordt door bijvoorbeeld een klik op een advertentie van Unilever. En niet voor de informatie die hij of zij geeft.

ik zeg niet dat het fout is. Blijkbaar werkt het zo en al heel lang. Maar bij mijn eerste research voor Inspiration for Success kwam ik op blogs terecht waar driekwart van de pagina’s bestond uit advertenties en affiliate links en dergelijk en ik op zoek moest naar de eigenlijke informatie. Is dat nu wat we willen? En is, in mijn geval, één dollar voor m’n werk, tenminste als je vindt dat het meer dan twee dollar waar is, nu zoveel? Dan worden we er toch allebei beter van? En hoef je niet tussen de advertenties te zoeken en je ook niet af te vragen of die link naar een boek of zo niet rechtstreeks naar een verkoopkanaal leidt? Is dat niet veel prettiger en eerlijker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *