En hoe inspireer ik nu?

Ja, die gedachte blijft me bezig houden. Hoe inspireer ik nu? Hoe kan ik nu andere mensen inspireren, in het bijzonder om succesvol te zijn?

Maar wat is succes? Ik bedacht me dat ik in heel veel dingen, of eigenlijk bijna alles wat ik doe, succesvol ben. Ik meet alleen mijn succes aan financiële status en de daarbij behorende voorrechten en voel me dus niet succesvol, maar is dat nu terecht? Ik denk het niet of ik weet eigenlijk wel zeker dat geld zeker niet de enige indicator of misschien zelfs helemaal geen indicator voor succes is. Het is makkelijk en geeft vrijheid en als je het niet hebt is dat niet handig, maar het is zeker niet de enige maatstaf voor succes. Ik moet nu zelfs denken aan wat ik eerder over mijn vader schreef, die zakelijk gezien naar mijn idee succesvol was, maar naar z’n gezin toe, naar z’n kinderen toe toch de nodige steken heeft laten vallen. Nogmaals, niets dan goeds over m’n vader want die deed ook gewoon z’n best en was zeker succesvol, maar ook daar is het maar welke maatstaf je gebruikt en wie degene is die meet.

Dus als je je niet succesvol voelt, kijk dan vooral naar alle dingen die je doet, die je wél doet, die je extra doet, die goed gaan en dat zijn er voor iedereen heel veel. En dat kan al beginnen met gewoon uit bed komen of koffie zetten of misschien alleen maar koffie drinken of ‘er zijn’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *