Begin bedrijf

Ja, misschien maar bij het begin beginnen waarom ik zo vasthoud aan het bedrijf (en het huis).

Toen ik Lee leerde kennen had ik voor m’n gevoel niets meer te zoeken in Nederland: geen baan, een huis dat ik niet meer kon betalen, geen relatie. Dus een relatief eenvoudige stap om in de Filipijnen m’n geluk te zoeken met een nieuwe partner. En nadat het huis in Beuningen verkocht was had ik nogal wat geld op de bank en zeker toen kon je nogal wat doen met Euro’s hier.

Idee van Lee (en mij) was om hier rondreizen (voor Europeanen) te organiseren. Lee was altijd al tour guide geweest en samen met mij als Nederlander kun je hier natuurlijk perfecte rondreizen aanbieden voor bijvoorbeeld Nederlanders.

Dat tourbedrijf had een website die een update nodig had en in die tijd was ik net bezig te leren websites te bouwen. Dus zei ik natuurlijk ‘dat kan ik wel’ en we gingen er mee aan de slag. Rond die tijd was er ook een kennis die problemen had met de website van haar hotel en, enthousiast als Lee en ik waren, was daar het begin van Active Discovery Designs, ons web development bedrijf.

Terugkijkend wat, of wellicht erg, naïef om zomaar zonder goed businessplan en zo een bedrijf te beginnen, maar mijn idee was dat met mijn Nederlandse contacten en de lage Filipijnse salarissen het toch goed mogelijk moest zijn om met dat bedrijf geld te verdienen.

Anyhow, al doende leert men, we hadden wat Filipijnse klanten en ik benaderde mijn Nederlandse netwerk en Active Discovery Designs ging van start.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *