Rare dag

Een beetje een rare dag waar ik nog steeds werd afgeleid door een niet goed werkend computersysteem, want daar kan ik niet goed tegen.

En eigenlijk klopt het niet wat ik schrijf want mijn computersysteem werkt goed, werkt volledig, alleen zijn niet alle dingen dubbel aanwezig zoals ik die in de ‘normale’ situatie graag wil. En ja, de tijd heeft geleerd dat het belangrijk is dingen dubbel uit te voeren, want computers en met name de harde schijven daarin, gaan stuk, hoewel ze vaak jaren, meer dan vijf of zelfs tien jaar, meegaan.

Maar dit was dus de eerste keer dat ik echt veel data kwijtraakte, hoewel het in principe alleen films waren voor privégebruik en die kan ik relatief gemakkelijk weer downloaden, ondanks dat dat lang kan duren. En misschien is het daarom dat ik wat paranoia ben, en dat ik nu m’n schijfcapaciteit grondig wil uitbreiden zodat ik voorlopig weer vooruit kan.

Maar dat alles is relatief, want met de laatste disks die ik kocht dacht ik vooralsnog genoeg ruimte te hebben en die disks zijn al lang weer vol, te vol voor een jaar al of zo, dus vandaar dat ik die films niet dubbel had.

Maar goed, ik weet hoe ik het allemaal moet oplossen, ondanks dat ik een heel gek probleem tegenkwam, zelfs op twee computers die beide een SATA controller hebben met beperkingen. Maar de gekste beperking, of eigenlijk bug, die ik tegenkwam is dat Windows 2003 server geen 2Tb harddisks ondersteund in IDE mode. En dat is toch wel gek, want Windows 2003 is een wat ouder, maar toch bekend besturingssysteem en de bug is bekend en je zou verwachten dat hij opgelost zou zijn, zeker nu 2Tb harde schijven heel gewoon zijn geworden.

Maar dus niet, en dat valt me toch erg tegen van Microsoft, net zoals andere dingen me tegen beginnen te vallen van Microsoft. Zelfs zodanig dat ik nu toch overweeg definitief over te stappen naar Linux, terwijl ik daar nooit goed mee overweg kon. Maar Microsoft begint toch te gierig te worden naar mijn idee, dus zou uiteindelijk de Linux oplossing, de Open Source gedachte, toch winnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *