Het onmogelijke wordt weer mogelijk?

Wordt er weer iets onmogelijks mogelijk? Ik weet zo langzamerhand dat ik een dromer ben, misschien ook visionair en dat ik ‘onmogelijk’ grote dromen heb, onmogelijke grote dingen wil. Maar sinds ik de ideeën uit Think and Grow Rich ben gaan volgen, nee, niet alleen volgen, ook toepassen, begint er toch een soort puzzel in elkaar te vallen. En de volgende ideeën helpen me daarbij erg:

  1. Weet wat je wilt (in het leven) en wijk daar niet meer vanaf.
  2. Je hebt de rest van je leven om datgene wat je wilt te realiseren, dus als het vandaag niet lukt, lukt het wellicht morgen, en anders misschien over dertig jaar. En ‘de rest van je leven’ of ‘dertig jaar’ is erg lang en in die periode kun je erg veel doen.
  3. Je kunt elk ding, dus ook negatieve dingen, gebruiken als ondersteuning voor je doel. Als je je die gedachtengang eigen maakt, ga je dus nadenken hoe je met name negatieve dingen zou kunnen gebruiken om je doel te bereiken. Je blijft dan gefocust op je doel, op het positieve.
  4. Schrijf de dingen op die je wilt bereiken en inderdaad, zet er ook datums bij, bij voorkeur in een desire document.
  5. Ga gedachten over dat de dingen die je wilt onmogelijk zijn uit de weg en trek je niets aan van wat anderen denken of vinden. Schrijf gewoon op wat je wilt, onmogelijk of niet. De meeste dingen die ik anderhalf jaar geleden opschreef waren onmogelijk, maar zo langzamerhand beginnen ze allemaal mogelijk te worden, of in ieder geval te leven.
  6. Lees deze dingen die je opgeschreven hebt regelmatig hardop, zeker in het begin. In het begin bij voorkeur twee keer per dag, na het opstaan en voor het naar bed gaan, uiteraard met je gevoel, met je emotie. In mijn ervaring is het onvoorstelbaar wat een krachten je daarmee oproept. En nee, niets spannends, niets engs, niets vreemds, niets mysterieus. Als je het doet zul je zelf ervaren wat ik bedoel.

Ik hoor graag je ervaringen, nee, niet nu, maar over een jaar of zo, als de al dan niet onmogelijke dingen ook voor jou waar beginnen te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *