Succesvol bloggen

Ik vraag me steeds meer af hoe die andere bloggers dat nu doen, succesvolle bloggers zijn of worden. En ik weet dat mijn berichten, zeker de laatste tijd, niet altijd van de beste kwaliteit zijn, maar ik schrijf toch elke dag een bericht, of eigenlijk twee berichten, en dat vind ik toch best wel een prestatie. En ja, ik ben ook begonnen met ‘gewoon maar schrijven’ om ‘content‘ te hebben, ‘content‘ die door Google gevonden kan worden. Maar op de een of andere manier werkt dat niet meer, want ondanks dat deze site nu ruim een jaar oud is en Inspiration for Success ook, valt de hoeveelheid bezoekers me tegen. En zonder bezoekers en zonder commentaar is het ook niet gemakkelijk om de juiste richting te vinden met deze en de engelse zustersite.

Maar misschien is gewoon de tijd van de bloggers voorbij, de tijd dat je relatief eenvoudig een blog kon beginnen en dan min of meer automatisch bezoeker kreeg die je gingen volgen en zo. Maar ergens kan ik me toch niet voorstellen dat er veel mensen zijn die net als ik elke dag schrijven, dag in dag uit. En ergens blijf ik ook geloven dat als ik maar door blijf schrijven er op de een of andere manier toch iets uit moet komen, iets nuttigs, iets zinvols bedoel ik.

Maar in de tussentijd niet gemakkelijk, zeker niet met een partner die zich op een erg negatieve manier uitlaat over Inspiration for Success. En ja, ergens heeft hij gelijk, want ik zou die site misschien iets als how to lead a miserable life of zo kunnen noemen. En ik snap toch nog steeds niet goed waarom ik sta waar ik nu sta, want ik heb altijd hard gewerkt en altijd hard m’n best gedaan en doe volgens mij ook alles met de beste bedoelingen. En ergens klopt er dus iets niet, want het lijkt er vaak op dat andere mensen meer succes, meer geld en meer geluk hebben, gelukkiger zijn dan ik. En wat er niet klopt is dat ik gewoon het gevoel heb dat ik meer verdien. En ja, ik weet wel dat het grootste deel van de wereldbevolking armer is dan ik en het slechter heeft dan ik. Maar toch klopt er ergens iets niet.

En nee, ik geloof niet meer in ‘geluk’ of zo. En ja, ik geloof dat succes en zo en het hebben van veel geld inderdaad iets te maken heeft met wat je doet. Maar ik doe dus veel, dus ergens doe ik het dus niet goed. En ergens heb ik het gevoel dat het op de een of andere manier aan m’n persoonlijkheid ligt. Maar dat wordt ook niet echt bevestigd, hoewel ik geen echte vrienden heb en dat zegt ergens misschien wel iets. Maar als ik gewoon met mensen praat heb ik niet het gevoel dat er iets fout met me is of zo en dat ze het best prettig vinden of op prijs stellen om met me om te gaan.

Dus hoe zit dat nu precies? Wat kan ik nu beter of anders doen? Daar ben ik nog steeds niet precies achter, maar dat is misschien nu net wat ze “The Secret” noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *