Veranderen

“Je moet veranderen”, dat heb ik in m’n leven heel vaak gehoord. En dat kwam eigenlijk nooit aan, want ik snapte niet precies wat er bedoeld werd. En dat snap ik nog steeds niet.

En toch ben ik de laatste tijd denk ik wat veranderd, misschien wel veel. En het voelt wat onwennig, hoewel ik in wezen natuurlijk niet veranderd ben. En ik ben er ook nog niet helemaal blij mee, want de ‘benefits’ zie ik nog niet echt.

Maar ergens heb ik dus wat meer doel in m’n leven. En ergens leer ik dus wat beter te plannen. En ergens leer ik dus om niet overal direct op te reageren. En dat zijn dus misschien de dingen die het in de toekomst misschien wat gemakkelijker voor me gaan maken. En die me hopelijk meer succes zullen brengen.

Ah, ja, en beslissingen neem ik nu veel bewuster. Zoals gisteren, toen ik me ziek voelde, toen ik ziek was. En het was een beetje een strijd, want m’n eigenwijze zelf zei dat ik ondanks dat ik me niet goed voelde, toch m’n planning kon afmaken. En m’n nieuwe zelf zei dat ook, iets als dat ik m’n discipline niet los moest laten, die discipline waar ik de laaste tijd wat meer, veel meer aan vasthoud dan voorheen.

Maar gisteren besloot ik dus om toch te rusten, in bed te blijven liggen en dus niet m’n blog items te schrijven, niet m’n dagelijkse inspiratie e-mail te sturen en niet m’n lijstje met geplande dingen af te maken. En ook om vandaag dat vervelende belangrijke ding te doen wat me zo bezighield de laatste dagen.

En ja, ik doe dingen dus wat minder emotioneel en zo. En niet direct. En meer gedisciplineerd en gepland en zo.

En nee, nog niet leuk. En ik voel me nog steeds niet echt gelukkig met die nieuwe dingen. Maar ergens heb ik toch mee zelvertrouwen en zo. En voel ik me sterker, veel sterker. En veel beslister.

Dus er zit iets in, in die dingen die ik lees en zo. Ondanks dat iemand wat negatief reageerde toen ik zei dat ik dingen uit een boek had. Maar ergens zit er dus toch iets in.

En ja, de tijd zal leren of het de juiste boeken en beslissingen waren.

En nee, ik bedoel dit niet als kritiek of zo op de persoon die die opmerking maakte. Maar die persoon heeft of had al die dingen al op een andere manier geleerd, die dingen die ik dus niet weet of niet zo goed kan.

En ja, iedereen moet ergens toch z’n eigen pad volgen. En misschien begon mijn nieuwe pad anderhalf jaar geleden met een boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *