Back on track

Gisteren en vandaag weer ‘back on track‘ met m’n dagplanning en discipline, ondanks dat ik me er met één ding vandaag wat gemakkelijk heb afgemaakt heb. Maar dat hier nu noemen is niet helemaal eerlijk tegen mezelf, nee, is gewoon niet eerlijk. Want ik heb toch alles gedaan wat op m’n lijstje stond. En ja, activiteiten kun je plannen, maar doelen uiteindelijk niet, hoewel ik daar nog een beetje mee worstel wat nu wat is. Want ik wilde vandaag brieven posten, versturen, en van dat soort dingen kun je 99% zeker zijn dat als je dat als doel stelt je dat ook haalt. Maar mijn plan updaten voor Philippines Insurances was een wat lastiger ‘doel’. Want er bleek helemaal nog geen plan te zijn, zelfs geen concept, het was wat later geworden dan ik gepland had en ik had helemaal geen inspiratie. Dus daar heb ik me wat gemakkelijk vanaf gemaakt.

En ik blijf mezelf tussen de regels door dus bekritiseren merk ik. En ja, iets als “Ik had wat meer kunnen doen voor dat plan” blijft in m’n hoofd hangen en maakt dat ik me wat ongemakkelijk voel als ik zeg dat ik alles gedaan heb.

Maar ergens heb ik ook in m’n hoofd het advies van iemand die zei dat als je een droom hebt, iets graag wilt, je kunt beginnen met daar 1% van te realiseren. En trots op jezelf zijn dat je het gedaan hebt, dat je je doel gehaald hebt. En dat je op die manier het gevoel kunt stimuleren dat je het gedaan hebt of doet voor de volle honderd procent. En ergens werkt dat, want ik ben een tijd geleden begonnen met elke dag het bed opmaken. En dat doe ik nog steeds. En dat heb ik eigenlijk nooit overgeslagen, behalve toen ik weg was en één of twee keer toen ik niet geslapen heb.

En dat bed opmaken is toch ergens de achtergrond, het fundament van mijn huidige dagelijkse discipline van de dingen doen die ik gepland heb voor de dag. En ja, dat doe ik heel voorzichtig, met ook dingen als ‘als ik er tijd voor heb’ of ‘als er niets in de weg staat’ of ‘misschien’.

En dat heb ik toch geleerd, veel voorzichtiger zijn met wat ik van plan ben, wat ik wil, niet teveel hooi op de vork nemen. En dingen veel voorzichtiger formuleren.

Maar dat betekent wel dat ik nu trots kan zijn op dat ik vandaag weer alles gedaan heb wat ik had gepland heb. Al was het maar 10% voor m’n verzekeringen plan. Maar ik heb het dus wel gedaan! Goed zo Guus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *