Vreemd

Vreemd, ik moet toch iets goed doen. En op de een of andere manier heb ik veel meer zelfvertrouwen, maak ik me minder zorgen over wat andere mensen van me denken. En ben ik op de een of andere manier eerlijker en duidelijker. Want gisteren bijvoorbeeld schreef ik over een ex-medewerker die op een negatieve manier reageerde op mijn uitnodiging om weer contact te hebben en ik bedoelde koffie drinken of zo en kijken of we iets voor elkaar konden betekenen. En ik wist niet precies hoe ik moest reageren op z’n e-mail, maar uiteindelijk vond ik een manier.

En vandaag vond ik dus positieve reacties van hem, op een heel indirecte manier, maar toch, positief. Dus ook mijn uitstellen, mijn niet direct reageren, mijn eerst nadenken, heeft een positief effect. Want ik ben nogal impulsief en emotioneel en dat betekent dat ik vaak erg snel en emotioneel op dingen reageer. Maar dus niet zo snel meer. En dat werkt dus blijkbaar beter.

Don KingEn ik probeer inderdaad de positieve kanten van dingen te zien, wat het ook is. Vandaag bijvoorbeeld hoorde ik dat Don King een erg slechte persoon is. Maar het klonk alsof hij ook erg succesvol is, in ieder geval financieel. Dus op zoek naar een quote van Don King voor m’n dagelijkse inspiratiequote. En die vond ik dus. En ik vond zelfs iets wat me erg aansprak, want het was een quote over kwaliteit. En daar geloof ik dus in, daar geloof ik steeds meer in. Dus hoe goed of hoe slecht Don King ook mag zijn, hij is in ieder geval succesvol en hij gelooft in iets waar ik ook in geloof. Dus hij heeft ook zeker iets goeds.

En ja, ook vandaag weer heb ik alle dingen gedaan die ik gepland had, ondanks dat ik één ding graag helemaal had willen afmaken en dat lukte niet. Maar zo had ik het ook verwoord, want daar ben ik ook achter gekomen, dat ik heel voorzichtig moet plannen, niet teveel hooi op de vork moet nemen. En vandaag had ik bij dit item dus opgenomen dat ik het alleen zou afmaken als ik dat veilig kon doen. En dat kon dus niet meer toen ik laat was en bij vrienden het nodige gedronken had. En vaak ben ik veel te streng voor mezelf, want met dat item heb ik vandaag eigenlijk meer bereikt dan ik had durven hopen en nog steeds heb ik ergens het gevoel dat het niet goed genoeg was, dat ik het had moeten afmaken.

En hetzelfde geldt voor deze blog en m’n andere blog. En het versturen van mijn dagelijkse quote en het bijwerken van mijn zegeningen, mijn ‘gratitude’ pagina. En ja, daar maak ik me voor m’n gevoel, zeker de laatste tijd, wat gemakkelijk vanaf. Maar ook hier ben ik veel te streng voor mezelf, want het is niet niks om al die dingen dagelijks te doen (behalve op zondag) en ik kijk dus veel te veel naar de dingen die er niet zijn, die niet goed genoeg zijn dan naar de dingen die ik wel doe. En dat dingen vaak goed genoeg zijn.

En ergens begon dit alles dus met zo’n beetje het diepste dal van m’n leven en het dagelijkse opmaken van ons bed. En toen ik begon met al die dingen was ik dus absoluut niet gedisciplineerd en kon ik dus absoluut niet plannen. En nu kan ik het dus wel, ook al voelt het soms, ook nu, best wel moeilijk en wat gekunsteld.

Maar ik doe het dus wel en daar mag ik dus best trots op zijn. Want het is niet niks om binnen twee jaar uit het diepste dal van je leven te komen, nog steeds heel wat uitdagingen te hebben en je toch weer een beetje gelukkig te voelen.

Dank U wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *