Weer laat

Weer laat vandaag en gisteren niet geschreven hier, hoewel niet echt laat nu, maar nog steeds in de stad sinds twee uur vanmiddag in internetcafé’s en koffie met een vriendin van me. En nog steeds vragen waarom mijn, onze twee internetverbindingen allebei tegelijk niet werken. Dat geloof je toch niet? En ja, we wonen op een wat afgelegen locatie, maar dat was nu ook precies de reden om een extra verbinding als backup te hebben. Maar als je primaire verbinding het niet doet en als op hetzelfde moment je backup verbinding het ook niet meer doet, wat moet je dan, wat heb je dan verkeerd gedaan?

En er moeten dus ergens grotere krachten aan het werk zijn dan wat wij simpele mensen zien, wat wij als realiteit ervaren. Want iets dergelijks als dit kun je je toch in je ergste nachtmerries niet voorstellen, tenminste ik niet.

En ik probeer het maar positief te zien, dat het me in contact brengt met Smart en Globe op managementniveau omdat ik Smart al een brief geschreven heb over een issue met hun ‘policies’. En Globe omdat het voor mij iets onvoorstelbaars is om een de internetverbinding van een internetbedrijf maar zo, zonder waarschuwing, af te sluiten. Dat kun je je toch niet voorstellen? En ik kan me ook haast niet voorstellen dat dat in Nederland, Europa of de Verenigde Staten op deze manier zou gaan. En ik ken nota bene de persoon die de locale verantwoordelijke account manager is en zelfs hij lijkt niets te kunnen doen.

Maar goed, misschien is dit de manier waarop ik inderdaad mijn missie om wat meer menselijkheid terug te brengen in grote bedrijven wat meer aandacht kan geven. Want op de een of andere manier voelt niemand zich verantwoordelijk, niet bij Smart en niet bij Globe om het probleem op te pakken en op te lossen, zelfs niet een tijdelijke oplossing of zo.

Maar goed, in termen van succes en doorzetten heb ik nu dus totaal zo’n vijf uur in internetcafé’s doorgebracht en heb in ieder geval wat dingen kunnen uploaden voor klanten, wat internet marketing dingen kunnen doen en m’n e-mail kunnen lezen. Maar wat dus normaal een uurtje of zo kost, kost dus nu denk ik wel het viervoudige of zo. En eergisteren was ik dus een bestand vergeten mee te nemen van huis, dus kon ik een bepaald project niet afmaken. En ik bedenk me dus nu dat ik vergeten ben iemand een e-mail te sturen en dat kan dus nog net omdat ik nog in een internetcafé ben. Maar straks thuis dus geen internet en dat is best wel lastig.

Maar goed, genoeg geklaagd en het zal zich allemaal wel oplossen. Maar wel vermoeiend en het tijdstip is ook weer erg onhandig, want in januari had ik dus bijna niets te doen en wel internet en nu heb ik dus weer klantvragen, klantenwerk en kan ik het niet efficiënt doen.

Maar goed, ze zeggen dat je ondanks omstandigheden ervoor kunt kiezen om gelukkig te zijn. Maar da’s in de praktijk niet makkelijk, hoewel ik me eigenlijk best wel goed voel. Maar wel shit dat het nu financieel, qua werk, dus allemaal weer net wat moeilijker wordt.

En het Universum of Infinite Intelligence of God zal er wel een bedoeling mee hebben. Maar dat zie ik dus nu even niet echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *