Terug naar gewoon

Het lijkt erop dat dingen terug gaan naar ‘gewoon’, iets wat ik heel graag wil en wilde, hoewel alles nog niet precies ‘gewoon’ is, met name zakelijk, maar ook privé. En het vreemde is dat ik er eigenlijk niets voor doe, niets voor gedaan heb. Integendeel, de laatste tijd doe ik eigenlijk minder, doe ik dingen minder geforceerd. Maar op de een of andere manier gaat alles toch terug naar anderhalf jaar geleden toen het boek Think and Grow Rich naar me toekwam en toen ik mijn ‘desire document‘ maakte.

'BomenEn ik weet eigenlijk niet precies waarom ik dit bericht begon zoals ik het begon, want ik wilde eigenlijk gewoon schrijven over de bomen die we hebben laten omzagen gisteren. Die bomen stonden namelijk te dicht bij het huis en te dicht bij elkaar en zelfs nu ze weg zijn lijkt het erop dat we nog steeds teveel bomen in de tuin hebben. En kort geleden bedacht ik me dat ik altijd, jaren geleden, toen ik nog in Nederland woonde, in een huis wilde wonen aan de rand van een bos met grote, volwassen bomen. En dat was iets onmogelijks, want waar vind je dat in Nederland en zelfs als je het vindt, zelfs als het bestaat is het voor de meeste mensen buiten bereik, inclusief voor mij. Maar ik woon dus nu in een huis aan de rand van een bos met grote volwassen bomen. Merendeels teakbomen zelfs. En twee of drie van de bomen die we omgezaagd hebben gisteren waren zelfs mahoniebomen. En dat bos hier, dit natuurgebied waar ik nu woon, is veel groter dan ik in m’n wildste dromen had kunnen dromen. Dus ja, er zijn krachten aan het werk in het leven, in deze wereld, die groter zijn dan jezelf. En er is dus inderdaad zoiets als ‘desire‘, als iets echt willen. En er is dus iets als God of Infinite Intelligence, iets dat groter is dan wijzelf, iets dat dingen laat gebeuren die we, als we het echt willen en als we er voor openstaan, dus gewoon krijgen.

En ik weet niet hoe het verder gaat en ik hoop dat ik weer terug kan gaan naar mijn normen en waarden als dingen zelf verdienen of in ieder geval je eigen geld verdienen of krijgen, in tegenstelling tot geld gebruiken dat niet echt van mij is. Maar er gebeuren dus onvoorstelbare dingen, dingen die ik graag wilde, dingen waar ik naar verlangde, dingen waar ik voor gebeden heb, voor geleden heb, alles voor opgegeven heb, alles voor gedaan heb, dingen die ik nooit voor mogelijk gehouden had.

En nee, ik ben niet blij met hoe het allemaal gegaan is. Maar op de een of andere manier heeft mijn doorzettingsvermogen, mijn gevoel van alles op alles zette, mijn gevoel van niet opgeven, toch zin gehad, z’n plaats gehad om de dingen te bereiken, om de dingen te laten gebeuren die ik wenste, begeerde, waar wilde laten zijn.

Dus geef nooit op, droom je dromen en sta ervoor, geef alles ervoor. En alles is mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *