Vakantie? Of niet?

Belangrijkste reden om er even uit te gaan was om even weg te zijn van Malasag, om even weg te zijn van alle zorgen, om te proberen nieuwe energie op te doen. Tot nu toe niet echt gelukt en morgen ga ik weer terug omdat een klant graag eind deze week iets opgeleverd wilde zien. Dus ik ben een beetje gefrustreerd.

Gek, het is nog steeds ‘mindset’ merk ik steeds meer, dat ik geen plezier heb, dat ik niet enthousiast ben. En gek ook nog steeds, ik heb zoveel energie, zoveel ideeën, maar op de een of andere manier lijkt ‘de wereld’ of lijken klanten of lijken vrienden en kennissen niets met mijn ideeën te kunnen of te willen. Of in ieder geval niet op een zodanige manier dat ik er zelf ook plezier aan beleef.

Ook nu, bij het schrijven van dit bericht, ben ik wat gefrustreerd. Ik wil zo graag iets goeds doen, iets ‘geven’ en ik heb zoveel te geven, wil graag anderen inspireren en ik heb het gevoel dat ik hierboven alleen maar klaag. Hoe draai ik nu die mindset om?

Ik zat zojuist op een fantastische plek aan het strand bij Caves Dive Resort, helemaal alleen, alleen het ruisen van de golven, zicht op White Island. Iets waar heel veel mensen heel veel voor zouden doen en eigenlijk een perfecte ervaring. Het gaf me iets aan rust, maar ik voelde me ook heel alleen, heel onzeker.

Ik heb meer onzekere periodes gehad in m’n leven, maar nooit als deze, nooit dat ik eigenlijk geen toekomst zag. Gek, want voor het eerst in m’n leven weet wat ik wil, heb ik heel specifieke doelen gesteld. Ik heb alleen geen idee hoe ik die doelen moet bereiken, voornamelijk omdat ik het gevoel heb dat ik alles kwijt ben. Misschien vooral angst om hulp te vragen, om meer hulp te vragen want ik heb steeds meer het gevoel dat ik het niet meer alleen kan. Misschien angst omdat ik niet weet wat ik anderen kan geven of omdat ik het gevoel heb dat de dingen die ik doe niet overkomen, dat bijna alles wat ik doe door anderen op de een of andere manier geïnterpreteerd wordt.

Dus misschien toch maar hier de twee belangrijkste dingen die ik op dit moment nodig heb noemen:

  1. Enkele mensen om me te helpen mijn web development bedrijf nu echt van de grond te krijgen. Ik heb daar zoveel in geïnvesteerd en weet nu zoveel van internet dat het zonde zou zijn dat nu op te geven. Gewoon mensen die met me mee willen denken en me bij willen staan om mijn idee van een serieus internetbedrijf in Cagayan de Oro City van de grond te krijgen.
  2. Eén of meerdere mensen die willen investeren in mij, in dit idee, in dit bedrijf, in hoogwaardige werkgelegenheid in Cagayan de Oro, in alles waar ik in geloof. Ik denk dat het bedrijf binnen een half jaar weer op eigen benen kan staan dus ik heb alleen kapitaal nodig om dit halve jaar te overbruggen.

Eng om dit te vragen want ik heb altijd alles alleen willen doen en tot voor kort voor m’n gevoel ook gedaan, maar ik merk steeds meer dat ik het niet alleen kan, dat ik hulp nodig heb, dus toch maar gewoon vragen.

Veel belangrijker vraag is trouwens bedenk ik me nu of jullie bedrijven of mensen weten die ik kan helpen met hun website of hun Internet Marketing, of eigenlijk hun ‘internet presence’ zoals ik dat noem. En met ‘internet presence’  bedoel ik hoe een bedrijf optimaal gebruik kan maken van internet. Ik denk namelijk dat ik daar heel goed in ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *