Don’t hammer into place

Ja, dat gevoel had ik vandaag, toen ik met de voorbeeld pdf voor Eigen Horeca Makelaar bezig was. En eigenlijk hoef ik die niet te maken en zou ik die misschien niet moeten maken, maar opnieuw, ik wil toch laten zien wat ik kan en ik heb nog steeds ergens het gevoel dat ik wat goed te maken heb uit het verleden. Het verleden waarin de kwaliteit niet goed genoeg was die ik leverde, die Active Discovery leverde.

En dus nog zo’n stukje historie vandaag over een project dat volgens de klant niet volgens de juiste standaarden was opgeleverd. En ergens heeft hij gelijk, maar ergens heb ik hier in de Filipijnen ook geleerd dat ‘Nederlands gelijk’ niet hetzelfde gelijk is als elders in de wereld. En ik wordt er een beetje moe van, dat Nederlanders alles perfect willen hebben. En dat ze anders niet betalen. En dat ze het anders zelf wel doen. En ja, dat doe ik ook, dat deed ik vandaag ook.

Maar ergens klopt er iets niet. Ergens hebben Filipino’s ook gelijk, dat arbeid, dat moeite ook wat waard is, ondanks het resultaat. Want ik heb heel veel moeite gedaan, ontzettend veel moeite gedaan, op allerlei gebied. En uiteindelijk heb ik een soort gevoel van ‘stank voor dank’, ondanks dat ik ontzettend m’n best gedaan heb. En nee, het was allemaal misschien niet helemaal volgens Nederlandse standaarden, volgens mijn standaaden.

Maar ergens is genoeg toch genoeg? En al die tijd en moeite mag toch ook gewaardeerd worden, ook in geld?

Nee, blijkbaar (nog) niet, dus daarom drukte ik vandaag maar even door. Maar ik heb wel het gevoel dat, zoals Abraham Hicks dat zo mooi zegt, dat dingen ‘op z’n plaats hameren’, dingen forceren, dus niet werkt. En vandaag werkte het dus ook niet en gingen zelfs de meest simpele dingen in m’n kleine pdf voorbeeldje fout. En dus niet opgeleverd.

Maar genoeg is genoeg vond ik zojuist. Dus dit was het voor vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *