Weer in beweging

Het gaat nog niet hard, maar vandaag was ik in ieder geval weer in beweging. In beweging in de goede zin van het woord dat ik weer wat meer zin had in dingen op werkgebied.

Wat me nog steeds bezighoudt trouwens is dat op de een of andere manier in onze wereld van deze tijd alleen betaald werk als zinnige bezigheid gezien wordt. Iets als ‘je moet in je eigen levensonderhoud kunnen voorzien’. En ergens geloof ik daar ook wel in, maar ergens slaat het ook nergens op. In mijn geval heb ik nog steeds het gevoel dat mensen, klanten, bazen, niet tevreden waren met het werk dat ik deed of niet tevreden waren met de manier waarop ik dat deed. En als dat inderdaad het geval is, waarom zou iedereen dan moeten lijden als gevolg van het idee dat ik ‘werk’ zou moeten doen om ‘in m’n levensonderhoud te voorzien’ terwijl mensen er niet blij mee zijn. Dat is toch vreemd?

En je kunt natuurlijk blijven volhouden dat ‘werk’ niet per definitie leuk hoeft te zijn. Maar ergens ben ik het daar niet mee eens. Of eigenlijk helemaal niet. Waarom zou je iemand forceren iets te doen waar hij niet goed in is of wat hij niet leuk vind terwijl er dingen zijn waar hij wel goed in is en die hij wel leuk vindt. Dat wil toch eigenlijk niemand?

Volgens mij is er namelijk capaciteit genoeg in de wereld, dus waarom mensen forceren iets te ‘doen’ als er geen vraag naar is? Dat is toch onzin. Dat betekent toch dat we dingen niet handig, niet slim georganiseerd hebben als mensheid.

Ik krijg per dag bijvoorbeeld wel honderd e-mails van bedrijven die website en SEO diensten aanbieden. Daar ben ik dus niet blij mee om ze te krijgen, want ik moet ze allemaal weggooien en dat kost tijd en ik kan me niet voorstellen dat de mensen die ze sturen het leuk vinden ze te sturen, want ik kan me haast niet voorstellen dat de respons groot of positief is. Anders zouden ze het namelijk niet doen.

Dus wat mij betreft heb ik liever dat die mensen niets doen dan dat ze wel wat doen en mij lastig vallen. En hoe kun je het daar nu mee oneens zijn?

En nee, ik weet ook niet precies hoe het wel moet, maar ergens heb ik daar wel een levenstaak van gemaakt, om mensen dingen te laten doen die ze graag doen (en die andere mensen graag willen hebben) en om mensen te laten ontvangen wat ze graag willen ontvangen. En volgens  mij moet dat kunnen, op de een of andere manier. We moeten gewoon iets zien te verzinnen om vraag en aanbod beter bij elkaar te krijgen. En ja, geld is een prima ruilmiddel daarvoor. Maar op de een of andere manier werkt het geldsysteem niet goed (meer). Anders zaten we nu niet al jaren in een crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *