Inspiratie gewenst

Ja, nog steeds niet echt geïnspireerd, in ieder geval niet voor m’n dagelijkse Nederlandse bericht hier. Dus misschien maar m’n eigen belangrijkste vraag beantwoorden: welke externe inspiratie zou me helpen om wat meer te doen, wat enthousiaster te schrijven?

Allereerst denk ik gewoon te weten dat mensen lezen wat ik schrijf, en er liefst commentaar op geven. Die stilte is erg vreemd en niet erg inspirerend. En ik weet dat het met een blog nu eenmaal zo werkt, dat mensen niet snel commentaar geven, dat je gewoon door moet zetten, en dat het dan vanzelf wel een keer komt. Maar een half jaar elke dag schrijven en eigenlijk nauwelijks of geen feedback krijgen behalve van je eigen team is niet echt inspirerend.

En het zou me inspireren als ik weer ‘gewoon’ dingen kon doen, gewoon weer kon werken, gewoon werk opleveren. Dus klanten, of liever nieuwe opdrachten van klanten, en geld hebben. Ergens diep onder water vreet dat toch wel, niet direct klanten hebben, het gevoel hebben niet echt iets nuttigs voor anderen te doen. En die onvrijheid die ik voel nu ik even geen geld heb is ook heel lastig. Dat is toch een hele drempel om dingen te doen, zelfs de simpelste dingen als het water repareren (ik moet gewoon 50 meter slang hebben die misschien twintig Euro kost of zo). Of even naar de stad en met vrienden ergens koffie drinken of zo, dat valt ook niet mee als je daarvoor geld met je Credit Card op moet nemen.

En ja, ik hoor in gedachten steeds mensen zeggen als ik dit soort dingen schrijf ‘dan verkoop je toch het huis’ of ‘dan moet je maar naar een plek waar wel werk is’. Maar die mensen weten niet dat dit huis op zich, zeker naar Nederlandse begrippen, helemaal niet duur is. En die mensen weten wellicht ook niet dat ik m’n hele leven geworsteld heb om m’n baan of klanten te houden. Dus ‘ergens anders’ een baan zoeken brengt me in principe niet veel verder. Ik kan mijn issues met werk net zo goed hier oplossen als ergens anders, tenminste dat denk ik. En wie verhuist nu graag voor de derde of vierde keer omdat het met werk, met verdienen niet goed lukt? Dat heb ik een paar keer gedaan en dat heeft niets opgelost.

Dus blijf ik maar even lekker zitten waar ik zit en doe ik m’n best door allerlei dingen hier op te pakken en niet ergens anders. En verder interesseert het een ander natuurlijk toch in principe niet zoveel hoe het nu met mij gaat. Ja, m’n moeder misschien, maar verder?

En is dit nu klagen? Misschien. Verdedig ik mezelf weer eens voor de zoveelste keer? jazeker. Maar dat zijn nu denk ik precies de dingen waar het om gaat, de dingen die mijn geluk tegenhouden.

Dus toch maar even hier blijven en door blijven schrijven en toch maar offertes blijven maken en kijken of ik op de een of andere manier weer een team kan bouwen om Active Discovery weer te laten groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *