Dankbaarheid

Vandaag was weer een erg vreemde dag want ik werd wakker in een wat minder goede stemming, nog steeds veroorzaakt doordat een prospect van mij me gisteren of eergisteren liet weten dat hij gekozen had voor een andere oplossing. Een gratis oplossing nog wel. En ik had zoveel tijd en moeite besteed aan een mooie voorbeeldsite en ik weet dat mijn oplossing de beste voor hem is, tenminste vanuit technisch oogpunt. Maar hij koos dus voor de gratis oplossing. En nu klaagt hij dus dat mijn voorbeeldsite hoger in Google staat dan z’n eigen site. En hij wil dat ik m’n voorbeeldsite verwijder. Maar daar had ik nu net zoveel aandacht aan besteed dat die vooral in Google hoog scoort. En dat doet hij dus ook. En de prospect wil dus nu dat ik die site maar zo weghaal. En daarmee is dus ook alle tijd en moeite die ik geïnvesteerd heb in zoekmachineoptimalisatie dus ook weg.

En ergens kan ik me de reactie van de klant natuurlijk ook we voorstellen. Maar dit is naar mijn idee nu net een voorbeeld van het verschil tussen een professioneel opgezette en professioneel ingerichte en onderhouden website en een gratis door een relatie opezette website. En ergens heb ik dus precies bereikt wat ik bereiken wilde. Maar hoe leg ik dat nu uit een een prospect die terecht, vanuit zijn positie, geïrriteerd is.

Maar eens even afwachten en kijken wat er gebeurd en kijken of ik die positie kan vasthouden zonder het domein van de klant. Want dat is het lastige nu voor mij en tegelijkertijd ook de prestatie, want in dit geval zonder de domeinnaam bovenaan staan is niet makkelijk.

Maar goed, m’n dag eindigde bijzonder goed met een fantastische massage en ik was dus zojuist in een enorm dankbare stemming. En ook belangrijke voortgang gemaakt met m’n project Inspiration for Success. Dus ook dagen die enorm slecht beginnen kunnen enorm goed eindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *