Stilte voor de storm?

Gisteren en vandaag was een beetje stil. Ik had niet veel zin, weinig motivatie om iets te doen. En de laatste tijd ben ik ook wat voorzichtig met ‘dingen doen’ als ik geen inspiratie heb, als het niet goed voelt, of als ik even niet weet wat te doen.

En ik voel me steeds vreemder, want de meeste mensen die ik spreek zijn druk, erg druk. Zo druk dat ze geen tijd hebben voor de dingen die ik graag gedaan wil hebben. Dus hoe zit dat nu? De helft van de wereld is druk of te druk en de andere helft van de wereld heeft niets of te weinig te doen. En de dingen die iemand mij vandaag noemde kon ik niet overnemen. En de dingen die ik gedaan wil hebben zijn gewoon teveel voor mij alleen.

Dus hoe verdelen we dat nu beter? Of gaat het toch allemaal terug naar ‘geld’. Maar betekent geld verdienen dan dat je dingen moet doen die je niet leuk vind? Dat laatste geloof ik niet. Volgens mij zijn de dingen die ik leuk vind ook heel nuttige dingen voor andere mensen. En zijn dingen die andere mensen leuk vinden nuttig voor mij. Dus hoe verdelen we dat nu beter?

En ja, ik groei steeds meer in m’n leiderschapsrol in vooral het project Inspiration for Success. Maar dat project heeft nog geen geld om mensen te kunnen inhuren. En mijn team is ‘te druk’ met vooral geld verdienen om veel tijd in het project te kunnen steken. Een kip-ei probleem dus, maar dat is wellicht met elke business.

Genoeg voor nu denk ik, want ik begin weer een beetje in een negatieve stemming te komen en dat kan ik beter hier niet delen.

Maar als je inspirerende Engelse teksten voor me hebt voor de site zijn die welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *