Alles komt goed

Source CodeVertel hem alsjeblieft dat alles goed komt. Zo eindigt de film Source Code die ik zojuist zag. Een mooie en goede film zoals eigenlijk alle films zijn die door ‘Hollywood’ en zo worden gemaakt, worden ondersteund. En zoals de meeste films heeft ook deze een erg diepe, spirituele achtergrond. En ik denk dat de meeste mensen het niet zien, het zich niet realiseren, wat een mooie boodschappen er in de meeste, of misschien wel alle films al dan niet verborgen zijn.

En ik weet niet precies hoe films gemaakt worden. Maar in het algemeen valt me wel op dat ‘goede’ films altijd ‘perfect’ zijn. En ik ben nog weleens jaloers op acteurs en andere beroemde en succesvolle mensen. Maar op de een of andere manier verdienen ze het ook succesvol te zijn. Want de dingen die ze ons, die ze de wereld geven zijn ‘perfect’ of komen in ieder geval perfect over.

En ik blijf vragen hebben, hoe je nu in een succesvolle positie terechtkomt, in het bijzonder hoe je dat doet op jonge leeftijd, voor je dertigste of zo. Maar misschien is het alleen de buitenkant die ik zie, een droom die ik zie, iets van jaloezie, dingen die ‘zij’ wel hebben en ik niet. Maar ergens weet ik ook dat het gewoon mensen zijn. Dat ieder mens met dezelfde dingen ‘worstelt’. En dat veel beroemde mensen bijvoorbeeld geen goed privéleven hebben, problemen hebben met het instandhouden van een relatie met een levenspartner. En ik ga er vanuit dat de meeste mensen dat willen, een levenslange relatie met een partner. Dat dat voor de meeste mensen belangrijk is, het belangrijkste is in hun leven. Dus ook voor acteurs, die zo op het oog alles hebben wat hun hartje begeert, maar waarschijnlijk ook net dat ene ding niet dat nu net het belangrijkste voor hun is.

En ik zie ook steeds meer dat het leven van bijvoorbeeld een acteur of zanger niet eenvoudig is. Altijd reizen, altijd hotels, altijd hotelkamers, altijd ‘bekeken worden’. Geen privéleven meer. Geen anonieme vakanties meer. Dat soort dingen.

Dus ja, het gras lijkt wellicht voor iedereen groener aan de andere kant van de afscheiding. En dus misschien gewoon het gras aan deze kant van het hek water geven, mest of kunstmest geven,. En daar blij mee zijn, blij om zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *